SPA & Wellness Medewerker

Deze opleiding is bestemd voor:

  1. medewerkers van sauna, thermen, SPA, zoals receptionistes, keuken, bediening, technische dienst, schoonheidsspecialistes, masseurs, therapeuten, administratie, marketing ,
  2. medewerkers in zwembaden, fitnesscentra, bungalowparken, campings, hotels etc. met SPA&Wellness faciliteiten,
  3. geïnteresseerde ondernemers, die (meer) kennis willen verkrijgen over de kansen en mogelijkheden in de SPA&Wellness branche.

In deze vijfdaagse opleiding worden de deelnemers optimaal geïnformeerd over de SPA& Wellnessmarkt, alsmede over de bijbehorende sauna-thermen faciliteiten en behandelingen.

In deze vijfdaagse opleiding besteden we volop aandacht aan SPA en Wellness marktontwikkeling, de relatie met gezondheid en het beroepsprofiel van een SPA&Wellness medewerker. Naast een stukje SPA/wellness geschiedenis wordt er uitgebreid ingegaan op de werking van de faciliteiten en van de behandelingen in een SPA&Wellness centrum. Uiteraard is er alle aandacht voor gastenbegeleiding, maar ook voor het adviserend verkopen. Op de praktijk dag staat een bezoek aan het hart van een wellnessbedrijf, ‘de machinekamer’ op het programma. Verder wordt aandacht besteed aan onder meer de waterkwaliteit en de nieuwste watertechnieken. Daarnaast ben je actief met een aantal bewegingsvormen, die toepasbaar zijn in elk SPA&Wellness centrum.

SPA & Wellness Medewerker

Meer informatie

SPA&Wellness medewerker

Doel:
Medewerkers van wellnessbedrijven worden in deze vijfdaagse opleiding uitgebreid geïnformeerd over de SPA Wellnessmarkt, de bijbehorende sauna-thermen faciliteiten en behandelingen.

Voor wie:
Medewerkers sauna, thermen, SPA (dus ook receptionistes, keuken, technische dienst, schoonheidsspecialistes etc.)
Tevens voor medewerkers van zwembaden, fitnesscentra, bungalowparken, campings, hotels etc. met SPA Wellness faciliteiten.
Interesse of oriëntering op de markt (nieuw te starten ondernemers).

Inhoud:
1. Inleiding in het thema wellness
– kennismaken met wellness
– wellnessfilosofie, marktontwikkeling, kengetallen
– wat is wellness, wat is SPA, relatie met de gezondheid, wat is stress
– ontwikkeling van de wellnessmarkt, wellness als je beroep
2. Sauna – thermen – SPA
– geschiedenis, begrippen, werking
– routing sauna, faciliteiten in sauna en SPA
3. Mens in het SPA-Wellnesscentrum
– anatomie, fysiologie (basis)
– uitwerkingen sauna/baden en behandelingen op lichaam/geest
– ethiek / hygiëne
4. Gastenbeleving
– multifunctionele medewerker in een Wellnessbedrijf
– communicatie
– horeca & wellness
5. Praktijk
– rondleiding, machinekamer, waterkwaliteit
– bewegen in water
– ervaren, discussie

Materiaal:
Syllabus

Cursus Begindatum Locatie

Prijsinfo


Certificaat:
SPA & Wellness Medewerker
Duur:
5 dagen
Prijs:
€695

Cursus Begindatum Locatie

Certificering

 

De Dutch SPA&Wellness Association heeft in samenwerking met de SPA & Wellness Academie en Life Styling Company structuur en inhoud gegeven aan de opleiding en cursussen. De DSWA is verantwoordelijk voor de borging van de kwaliteit van de SPA&Wellness Academie opleiding en cursussen. Nadat de opleiding en/of cursus met goed resultaat wordt afgesloten, ontvangt men het officiële Dutch SPA&Wellness Association certificaat.

 
Doelstellingen van DSWA

Ondernemers in de Spa en Wellnessbranche met kennis ondersteunen en stimuleren en bijdragen aan een verdere ontwikkeling en professionalisering van de sector in al haar facetten. In het bijzonder op het gebied van de professionalisering van het Spa & Wellness onderwijs. Voor meer informatie over de Dutch SPA&Wellness Association kijkt u op de website www.dswa.nl

Cursus Begindatum Locatie

Agenda

Cursus Begindatum Locatie