Meridiaanmassage Voet & Been

Meridiaanmassage Voet & Been

Meridiaanmassage Voet & Been

Is een massagevorm waar met duimen, vingers en handpalmen druk wordt uitgeoefend op de huid om de energie beter te laten stromen in de voeten en onderbenen.

Cursus Begindatum Locatie

Lees Meer

Inleiding

De voeten zijn het gedeelte van het lichaam waarop wij rusten – het voetstuk. Als er op dit niveau iets niet goed gaat dan heeft dit zijn weerslag op het hele lichaam.

We moeten op een natuurlijke wijze op de voetzool rusten en het gewicht gelijdelijk over de gehele voet verdelen. Het lichaamsgewicht moet bij voorkeur op de binnenzijde van de voeten rusten. Dit gedeelte van de voet staat in contact met het hart, de emoties en de bloedcirculatie.

Voeten dragen het hele lichaam en hebben het soms zwaar te verduren. Last hebben van zware en vermoeide voeten is een bekende klacht.

Een voetmassage wordt dan ook altijd zeer gewaardeerd, het geeft energie en is een oppepper voor het hele lichaam.

Voetmassage werkt ontspannend en heeft een helende werking.

De massage verbetert de doorbloeding van de weefsels en stimuleert de circa 72.000 zenuwen die op de voetzool uitkomen. De voetzoolhuid heeft relatief meer plooitjes en poriën dan andere huidzones hierdoor ontstaat er een groot oppervlak om contact te maken.

Bloed en energiecirculatie verstoringen, uitscheidingen van stofwisselingsslakken en diverse andere verstoringen in het lichaam kunnen via een voetmassage positief beïnvloedt worden.

Inhoud

Meridiaanmassage Voet & Been is een massagevorm waar met duimen, vingers en handpalmen druk wordt uitgeoefend op de huid om de energie beter te laten stromen in de voeten en onderbenen.

Duizenden jaren geleden was in China al bekend dat voetmassage verlichting gaf bij pijnen in het lichaam. De nog niet zo lang geleden herontdekte voetreflexologie bevestigt het oude Chinese standpunt dat elk deel van het lichaam het geheel weerspiegelt en beïnvloedt.

We vinden verbindingen met alle inwendige organen, alle fysieke en emotionele functies.
Het bovengedeelte van het lichaam is een weerspiegeling van het ondergedeelte, bij hoofdpijnen beginnen we altijd eerst met een voetmassage.
Het lichaam is als een koord dat trilt, als je ter hoogte van de hielen een afwijking aanbrengt, plant deze zich tot aan de schedel voort.
Een slechte stand van de voeten van de voeten kan nekklachten veroorzaken. Het komt vaak voor dat men tevergeefs de nek behandelt voor pijn terwijl men de voeten zou moeten behandelen.

Doelstellingen

Na het volgen van deze cursus;

 • krijgt inzicht in het energetisch functioneren van de mens en de daarbij behorende meridianen.
 • is in staat de juiste druktechniek toe te passen.
 • is in staat klachten in relatie te brengen tot blokkades en/of storingen
 • is in staat om de Voet- en onderbeenmassage toe te passen in de praktijk en hoe deze kan worden ingezet als preventieve en genezende werking.

is in staat een juiste diagnose te stellen en een optimale behandeling cq begeleiding te bieden aan de cliënt.

Accreditatie

De cursus Meridiaanmassage wordt geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen voor nascholingspunten:

 • BATC
 • KTNO
 • LVNG
 • VBAG

Cursus Begindatum Locatie

Prijsinfo


Certificaat:
Meridiaanmassage Voet & Been
Duur:
1 dagen
Prijs:
€115

Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO. Vandaar dat deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Cursus Begindatum Locatie

Accreditaties/ECTS

De cursus Meridiaanmassage wordt geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen voor nascholingspunten:

 • BATC
 • KTNO
 • LVNG
 • VBAG
Cursus Begindatum Locatie

Agenda

Cursus Begindatum Locatie